Tekniikan museon kesä

Lähes koko kevään mittaisen koronasulun jälkeen museo on jälleen avoinna ja kävijät ovat löytäneet paikalle varsin mukavasti. Kesäkausi tapahtumineen onkin hurahtanut käyntiin lähes huomaamatta!

Museosaarella on kesä!

Vaikka epidemiarajoitukset edelleen estävät meitä esimerkiksi järjestämästä suosittuja kesätyöpajoja, on museossa silti kesän mittaan tarjolla monenlaista ohjelmaa.

Vanhankaupunginlahden ympäristöstä kiinnostuneille suosittelemme alkukesän Teollisuutta ja työläisiä -kävelykierroksia. Tänä kesänä ensimmäistä kertaa järjestettävillä kierroksilla kuullaan 1900-luvun taitteen elämästä Vanhankaupunginlahden rannoilla ja saarilla, alueen teollisuuden rakentumisesta ja asukkaiden saaristolaiselinkeinoista. Keitä olivatkaan kiiltävien kanisterien kalastajat tai mistä hankkivat tulonsa rysäkeisarit tai jääkeisari?

Kävelykierroksia järjestetään vielä neljä:

to 10.6. klo 17

la 12.6. klo 12

to 17.6. klo 17

la 19.6. klo 12

Viidentoista euron hintaisen lipun kierrokselle voi hankkia kätevästi ennakkoon Trafiikki-museot ry:n verkkokaupasta, tai ennen kierrosta museon lipunmyynnistä.

Kävelykierrosten lisäksi järjestämme koulujen alkuun saakka torstaisin ja sunnuntaisin klo 14 museon pääsymaksuun sisältyviä, puolen tunnin mittaisia Vettä ja elämää -opastuksia. Kuninkaankartanonsaarella kiertävällä ulko-opastuksella luodaan yleissilmäys Vanhankaupunginlahden teollisuushistoriaan ja erityisesti saaren rakennuksissa aiemmin toimineen vedenpuhdistuslaitoksen vaiheisiin.

Vettä ja elämää -opastuksella tutustutaan mm. Pikasuodatushalliin ja sen merkitykseen vedenpuhdistukselle.

Myöhemmin kesällä on suunnitteilla lisää kävelykierroksia – näiden teemoista ja ajankohdista löydät tietoa nettisivujemme tapahtumaosiosta hieman myöhemmin kesällä!

Juhannukseen saakka olemme avoinna to klo 11-19 ja pe-su klo 11-17. Juhannuksen jälkeen aukioloajat pitenevät, ja ke-to museossa voi viettää iltaa jopa klo 20 saakka! Torstaisin museoon on tuttuun tapaa vapaa sisäänpääsy. Samoin vapaa sisäänpääsy on lauantaina 12.6. Helsinki-päivän kunniaksi!

Tervetuloa museosaarelle nauttimaan museosta, opastetuista kierroksistamme tai ihan vaan kesästä ja Vanhankaupunginlahden upeasta luonnosta!

Marianna