Valoa pimeään!

Aamulla töihin tullessa on pimeää. Iltapäivällä töistä lähtiessä on pimeää. Vuoden pimein aika suorastaan ohjaa ajattelemaan valoja ja heijastimia. Siispä Tekniikan museon tämänkin vuoden ohjelmakartassa niillä on oma paikkansa.

Marraskuun viimeisenä viikonloppuna 26.-27.12. museo järjestää perinteiseen tapaan vuoden ensimmäiset valotyöpajat – kun aattoon on alle kuukausi, voitaneen jo puhua jouluvaloista…

2013-12-14-13-04-27
Sydämeeni valon teen..

Pyöreän näyttelyhallin työpajatilassa lauantaina ja sunnuntaina klo 12-15 pyörivässä non-stop pajassa tutustutaan virtapiirin toimintaan ja askarrellaan oma jouluvalo ledvaloista ja softismuovista. Valon askarteluun kuluu minimissään puoli tuntia, joten pajaan pääsee mukaan klo 14.30 saakka. Valoja voivat tulla askartelemaan niin lapset kuin aikuisetkin – alaikäraja on kahdeksan korvilla, ja näpertelytaitoa vaativassa pajassa pienimmillä askartelijoilla kannattaa olla aikuista apuvoimaa mukana. Pajan materiaalimaksu on 5€.

aikuisen-apua-tarpeen_rajattu
Johtojen kuorimisessa aikuisen apu tulee pienille askartelijoille tarpeeseen.

Joulukuun toisena viikonloppuna 10.-11.12. Tekniikan museossa suorastaan välkkyy ja kimaltelee.

Tapahtumaviikonlopun kärkenä on luonnollisestikin jouluvalopajojen toinen kierros (samoilla suuntaviivoilla kuin ensimmäinenkin). Tämän ohella ohjelmassa on taiteilija Kristiina ”Tikke” Tuuran yhdessä Metropolian televisio- ja radiotuotannon opiskelijoiden kanssa toteuttamassa heijastininstallaatio, jossa voi tutustua avaruudessa seikkaileviin valo-olentoihin. Heijastinluolan äänimaiseman on tuottanut opiskelija Iines Korhonen.

Opiskelijoiden tuottamassa, vuorovaikutteisessa heijastintyöpajassa puolestaan opitaan ja oivalletaan, kuinka heijastin toimii. (Heijastimen historiasta ja merkityksestä voi lukea vaikkapa tuolta.) Pajassa voi myös designata kierrätysmateriaalista oman heijastimen. Museon yläaulassa pyörivä heijastinpaja soveltuu kaikenikäisille, joskin pienimmät askartelijat saattavat tarvita puuhassa aikuisen apua.

Museon aulassa on myös jokavuotiseen tapaan myös mahdollisuus askarrella kierrätysmateriaalikoristeita museon joulukuuseen. Museon joulukuusiperinteeseen voi perehtyä tarkemmin viimevuotisessa tekstissä.

kuusenkoriste_nappain
Minimalistista koristedesignia.

Tulkaahan mukaan, ja antakaa valojen ja heijastinten valaista tietänne kohti joululomaa!

Marianna

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s