Etäunelmia – sehän on auki!

Uusi Etäunelmia – yhteys yli ajan ja paikan -näyttely on avattu. Näyttelyn synnyssä oli tiettyjä mutkia ja koukeroita, joita näyttelyn tuottaja jo aiemmassa tekstissä avasi. Kävijät ovat vaivihkaa päässeet tutustumaan viestintätekniikan saloihin jo parin viikon verran, ja virallisia avajaisia vietetään tulevana lauantaina Etäunelmia-avajaistapahtuman merkeissä.

EU_banneri

Uudessa näyttelyssä tutustutaan viestintätekniikan keksintöihin ja niiden taustalla olevaan unelmaan paikasta ja ajasta riippumattomasta yhteydenpidosta. Puhelin, radio, tv, tietokone ja älypuhelimet liittyvät kaikki ihmisen toiveeseen viestiä etäisyyksien ylitse.

Näytillä on yli 100 teemaan liittyvää esinettä 1800-luvun lopulta nykypäivään: televisioteknologiaa ennakoiva Sähköinen silmä, Nokian nykyisten tietoverkkojen äiti DX200, liikkuvaa elämäntapaa ennakoivat salkkutietokoneet ja levysoittimet, matkapuhelinklassikot…

IMG_20160905_125406

Kokoelmaesineiden lisäksi näyttelyssä on esillä kiinnostavia kuva- ja filmiarkistojen helmiä sekä useita kohteita, joita museovieraat saavat itse kokeilla. Kävijät voivat mm. testata morsetustaitojaan, rakentaa piirilevyn, pelata sitaattipeliä ja muistella, millainen ääni syntyi, kun internet-yhteys vielä muutama vuosikymmen sitten otettiin modeemin kautta. Omia ajatuksiaan ja kuviaan näyttelystä voi myös jakaa twitter- tai instagramvirtaan, jotka molemmat ovat seurattavissa näyttelytilassa.

Näyttelyn avautumista juhlitaan avoimien ovien avajaistapahtumassa lauantaina 10.9.2016. Tapahtumaa tähdittää mm. taiteen moniottelija M.A.Numminen,joka kertoo tilaisuudessa omasta suhteestaan radioamatööritoimintaan ja näyttelyssä esillä olevasta DX-radiostaan. Radioamatööriyteen pääsee myös tutustumaan käytännössä Suomen radioamatööriliiton sähkötyspisteillä. Lisäksi päivän ohjelmassa on mm. Etäunelmia-näyttelyopastus, joka perehdyttää sähköisen viestinnänkehittymiseen varhaisista viestintäunelmista mobiilimaailmaan.

Etäunelmia-avajaistapahtuman ohjelma:

klo 12.15 Etäunelmia – Yhteys yli ajan ja paikan: Avajaissanat

klo 12.30 – 14.30 Radioamatööri – mikä se on?
Suomen Radioamatööriliiton sähkötyspisteillä pääset kokeilemaan radioamatööritoimintaa käytännössä!

klo 13.00 opastuskierros Etäunelmia – Yhteys yli ajan ja paikan -näyttelyyn

klo 14 – 14.30 Taiteen monitoimimies M.A. Numminen kertoo Jazzin meining -kirjasta ja suhteestaan radioamatööritoimintaan

klo 14.30 – 16.00 Äänimaisemia -työpaja
Non stop-työpajassa luodaan tablettitietokoneiden avulla äänimaisemia. Samalla pohditaan, miten tekniikka ja teknologia kuuluvat arjen ympäristöissä, sekä tutkitaan äänimaisemaa yksilöllisenä kokemuksena.

Lisäksi näyttelytiloista löytyy viestintäaiheisia toimintapisteitä.

Tekniikan museo on tapahtumapäivänä avoinna klo 11-17, tapahtuma-aika on klo 12-16. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tervetuloa!

 

Marianna

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s