Koululaispalvelut 2016-2017

 

Syksy 2016 tuo Tekniikan museon palvelukarttaan suurimmat muutokset miesmuistiin. Uuden, sähköisestä viestinnästä kertovan Etäunelmia – Yhteys yli ajan ja paikan –näyttelyn myötä Tekniikan museon koulupalvelukartta uudistuu lähes kauttaaltaan. Uusi näyttely ja uudet palvelut myös ennakoivat laajempaa uudistusta: kevätlukukaudesta alkaen puretaan vanhoja kemian- ja metsäteollisuuden näyttelyitä ja aletaan rakentaa uutta, Suomen teollisuushistoriaan paneutuvaa Tekniikan maa -työnimellä kukevaa kokonaisuutta.

Muuttuvasta näyttelytilanteesta johtuen palvelukartta painottuu lukuvuoden 2016-2017 ajan nimenomaan viestinnän teemoihin.

Uudet palvelut

Tekniikan museon syksyn uutuus ovat paljon toivotut työpajapalvelut.

Yläasteikäisille suunnatussa Äänimaisemia -työpajassa pohditaan, miten tekniikka ja teknologia kuuluvat arjen ympäristöissä, sekä tutkitaan äänimaisemaa yksilöllisenä kokemuksena tuottamalla äänimaisemia tablettitietokoneiden avulla. Äänimaisemia-pajaa voidaan soveltaa myös 5.-6. -luokkien käyttöön.

IMG_20160705_101807
Äänimaisemia-pajassa työskennellään äänikirjaston avulla. 

Ala-asteikäiset pääsevät Kummituksen aikakapseli -pajassa havainnoimaan teknologian muutosta ja viestintävälineiden käyttöä arjessa sekä kokoamaan valokuvaamalla aikakapselin nykyajan viestintävälineistä.

IMG_20160715_103110
Kummituksella on tällä kertaa viestintäesineitä hukassa. 

Kaikkein pienimmille, alku- ja esiopetusikäisille museovieraille on tarjolla leikillistä ohjelmointia ja loogista ajattelua Ohjelmoinnin alkeita -työpajassa, jossa välineenä toimivat sympaattiset Beebot-robotit.

DSC_2427
Ohjelmoinnin alkeita -työpajassa harjoitellaan koodausta Beebot-robottien avulla.

Yläasteelle ja toisen asteen opiskelijoille on saatavilla myös puolen tunnin Etäunelmia -näyttelyopastus, joka perehdyttää sähköisen viestinnän kehitykseen varhaisista viestintäunelmista aktiivisten harrastajien tekemän kehitystyön kautta viestintätekniikan arkikäyttöön ja mobiilimaailmaan.

IMG_20160706_093315 (1)
Etäunelmia-opastuksella tutustutaan mm. viestintäunelmiin.

Muut palvelut

Museon tutuista palveluista alkavana lukuvuonna jatkavat esi- ja alkuopetusikäisille suunnattu toiminnallinen Tekniikan tarinamatto, sekä monille eri ikäryhmille soveltuvat opastukset Tarinoita tekniikasta ja huhti-touko ja syyskuussa saatavilla oleva Vettä ja elämää.

Oppimiskäyntien suunnittelussa voi hyödyntää myös mobiilioppaita, jotka löytyvät osoitteessa http://tarinasoitin.fi/tekniikanmuseo.

Palvelukartta hinta- ja varaustietoineen löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Tervetuloa tutustumaan tekniikkaan!

Marianna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.