Pokémonia mä metsästän

PokémonGo -peli on viime päivinä rysähtänyt voimalla pelaamattomankin kansanosan tajuntaan ympäri maailman. Ilmiö on varsin mielenkiintoinen: mikään peli ei liene aiemmin saanut pelaajia vastaavalla tahdilla. Lisäksi taskuhirviöt eivät ole koukuttaneet vain nuorisoa, vaan myös tukevasti keski-ikäistä joukkoa nähdään patsastelevan pokestopeilla puhelin kourassa. Jopa pelaamiseen lähtökohtaisesti vastahakoisella asenteella suhtautuvat -kuten allekirjoittanut- ovat hurahtaneet kokeilemaan.

IMG-20160718-WA0004
”Evvk”, eli museolehtori koirineen pokemetsällä

Pelin tarkka paikannus yllätti – ja kyllähän näyttelytilaan tai lipunmyyntitiskille ilmestyvässä AR-öttiäisessä väkisinkin on jotakin vitsikästä!

Tekniikan museon ympäristö on sikäli hyvä paikka pelailla, että muutaman minuutin kävelymatkan sisällä on kokonaista viisi pokestopia, joista voi hankkia lisäpalloja ja muita pelissä etenemistä hyödyttäviä artikkeleita. Lisäksi museokokoelmiin kuuluvassa radiomastossa sijaitsee Gym, jonne riittävälle tasolle päästyään pääsee ”treenaamaan”, eli ottamaan pataan korkeamman tason Pokémoneilta. Gymin väri (eli sitä hallitseva joukkue) näyttää tällä erää vaihtuvan useita kertoja päivässä, joten ilmeisesti meilläpäin pelataan ahkerasti. Samaa voisi päätellä myös siitä, että jossakin museosaaren pokestopeista on lure (eli pokémoneja houkutteleva syötti) päällä harva se tunti.

IMG_20160718_150421
Gym museon radiomastossa.

Vetisestä ympäristöstä johtuen museon liepeillä pyörii erityisesti vesieläimiä (magikarppeihin suorastaan kompastuu!), mutta myös kasvikuntaa, kummituksia ja erilaisia siivekkäitä. Puhumattakaan niistä ainaisista rotista, jotka pyrkivät niin reppuun kuin kahvikuppiinkin..


Paljon on puhuttu siitä, kuinka museoiden tulisi PokemonGon pelaajiin suhtautua. Esimerkiksi Kiasma tiivisti jo eilen Twitterissä:

”Museotyö vuonna 2016: linjaehdotusten kirjoittamista siitä, miten reagoida museotiloissa oleviin Pokémoneihin ja niiden kouluttajiin.”

Lähtökohtaisesti Pokémon-jahtiin suhtaudutaan meillä positiivisesti – olettaen, että jahdissa käyttäydytään ihmisiksi ja suhtaudutaan museoesineisiin kunnioittavasti.

Näkisimme mielellämme, millaisia ökkömönkiäisiä museoympäristössä luuraa. Jos siis pyydystät jotakin jännittävää museossa tai Kuninkaankartanonsaaren vaiheilla, kuvaa otus ja tagaa se somessa merkinnällä #temupoke, niin mekin näämme vierailijat!

IMG_20160719_165809
Tällainen tyyppi hengaili punatiilihallin nahkasohvalla pari päivää sitten.

Museon wifi-verkko on tietysti myös Pokémonmetsästäjien käytettävissä – ja jos oikein kauniisti lipunmyynnistä pyytää, voinee  pistorasiasta löytyä hetkeksi tilaa laturillekin.. 😉

Pokémonrikasta viikonloppua!

Marianna

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s