Kesäkuun työpajoissa opitaan ohjelmoinnin alkeita

Kevät on hurahtanut ohi pikavauhtia ja ensi viikolla pyörähtävät jo käyntiin museon kesäohjelmat: Suodatinhalli avaa ovensa, kesäopastukset alkavat, kesäleirit ovat ajankohtaisia ja kesätyöpajat lähtevät rullaamaan. Palvelupuolella ei siis varsinaisesti ole tekemisestä pulaa, vaikka kiivain luokkaretkisesonki onkin jo taakse jäänyttä elämää!

Vuotuistraditioksi muodostuneissa kesätyöpajoissa tutustutaan  7.6.-7.8. tekniikan ilmiöihin tutkimalla, askartelemalla ja itse tekemällä. Pajateemat vaihtuvat kuukausittain.

Tänä vuonna työpajatoimintaa kokeillaan entistä nuorempien museokävijöiden kanssa. Kesäkuun pajat on suunniteltu 5-8- vuotiaille, ja loppukesän pajat (joiden sisällöistä tarkemmin kun aika on kypsä) ovat sitten hiukan vanhemmille, noin 8-12 -vuotiaille. 

Kesäkuun pajoissa perehdytään Beebot-robottien toimintaan ja ohjelmoinnin alkeisiin – ja siinä sivussa hiukan harjoitellaan loogista ajattelua! Ohjelmoinnin ohella mietitään robottien olemusta ja käyttötarkoituksia sekä tutustutaan pariin museon kokoelmarobottiin; ASEAn käsivarsirobottiin vuodelta ´75  ja WorkPartner -palvelurobottiin vuosituhannen vaihteesta.  

IMG_20160519_142141
Robotit ovat vielä kesälaitumilla, mutta töihinpaluu koettaa ensi viikolla!

Pistetyöskentelynä toteutettava Ohjelmoinnin alkeita -työpaja kestää noin tunnin ja työpajamaksu on 5€/lapsi. Pajaa järjestetään 7.6. alkaen tiistaista sunnuntaihin klo 14 kesäkuun loppuun saakka. Vanhemmat ovat tervetulleita lapsen mukaan kokeilemaan kuinka robotti liikkuu!

PhotoGrid_1453299794734
Saisitko Beebotin näillä eväillä liikkeelle?

Huom! Museo on suljettu ti 14.6. sekä pe-su 24.-26.6. jolloin työpajoja ei myöskään järjestetä!

Tervetuloa mukaan!

 

Marianna

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s