Tule tapaamaan kummitusta Museoiden yöhön!

Tekniikan museo järjestää jo perinteiseksi muodostuneen Museoiden yö -tapahtuman lauantaina 14.5. klo 17 – 22.

Erityisesti lapsiperheille suunnatussa tapahtumassa ohjelma kietoutuu museon suurimman persoonan, eli kummituksen ympärille. Lasten erityissuosikki ovat vuodesta toiseen olleet Kummituksen kellarikierrokset: kummituksella tuntuu joka vuosi olevan hieman erilaisia hommia meneillään, joten koskaan ei voi olla täysin varma, millaisista puuhista sen museon kellarista löytää..!

Viime vuonna kummitus oli hurahtanut viestimiin ja koetti laatia deittiprofiilia mobiilisovellukseen; sitä edellisenä vuonna aave kaappasi lapset kellariin kantamaan vettä kylpypaljuunsa ja vuotta aiemmin siltä oli hukassa aarrearkun avaimet.. Mitä lie tänä vuonna agendalla: kellarista on ainakin kantautunut huhuja, että kummituksella on taas hiukan vaikeuksia nykykapineiden ymmärtämisessä. Toivottavasti lapset osaavat auttaa!

Kummituksen kohtaaminen pimeässä kellarissa on sikäli hurjaa puuhaa, että soveltuu vain esikoululaista isommille. Herkimpiä on joka vuosi varotoimenpiteistä huolimatta jouduttu toimittamaan säikähtäneinä takaisin maan pinnalle kesken kierroksen.. Kaikkein pienimmät museovieraat voivatkin kellarikierroksen sijaan rakentaa työpajassa legokummituksia tai mietiskellä omaa varjoteatteriesitystä!

Valonarka kummitus ei juuri uskalla näyttäytyä näyttelytiloissa valoisan aikaan. Illan huipennuksena pimennetäänkin koko museo: löytyykö piilotteleva kummitus taskulampun avulla? Museolla on lainata vajaat parikymmentä lamppua, mutta museon tutkailuun pimeässä on aina hyvä varautua myös omalla lampulla!

Museoiden yön ohjelma:
museoiden yö

Museoiden yön facebook-tapahtuma löytyy täältä.

Tervetuloa tapaamaan kummitusta!  Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Museoiden yötä vietetään osana kansainvälistä museoviikkoa. Museoiden yö järjestettiin ensimmäistä kertaa Berliinissä 1997 ja nykyisin tapahtumaa järjestetään yli 120 kaupungissa Euroopassa. Suomessa Museoiden yö on vakiintunut kevättapahtuma erityisesti Tampereella, mutta myös monilla muilla paikkakunnilla on viime vuosina herätty viettämään Museoiden yötä.

Marianna

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s