Professori Utopian kesäleirit ovat täällä taas!

Professori Utopian keksintöleirit ovat jälleen täällä! Kesäkuun kaksi ensimmäistä lomaviikkoa (viikot 23 ja 24) kuluvat kesäleiritohinassa (ja vielä jokunen viikko täällä museolla sitä ennen leirejä valmisteltaessa..)

Leirit järjestetään tänä vuonna toista kertaa, ja kuten viime vuonnakin, ne toteutetaan yhdessä oppimisverkosto Innokkaan kanssa. Leiriviikon aikana Professori Utopia tutustuttaa leiriläiset kiehtoviin keksintöihin ja niiden kehittämiseen. Leiriläiset rakentavat omia keksintöjään tutkien, askarrellen sekä ohjelmointia ja robotiikkaa hyödyntäen.

leiri2016_
Professori Utopia ja viime kesän leiriläisiä.

Ensimmäinen leiri pidetään 6.-10.6. Tekniikan museolla, ja viimevuotisten toiveiden pohjalta sen kohderyhmänä ovat 7-8 -vuotiaat. Leirille mahtuu 16 lasta.
Toinen leiriviikko 13.-16.6. on hiukan vanhemmille, 9-12 -vuotiaille, ja se järjestetään tänä kesänä yliopiston tiloissa, jotta mukaan mahtuu enemmän nuoria keksijöitä (
Peräti 65! Toiminta toki tapahtuu pienemmissä ryhmissä).

Lisätietoa leireistä sekä ilmoittautumisohjeet löydät täältä.

Mitä leireiltä sitten on odotettavissa? Mitä viime kesän leireillä tehtiin..?

Viime kesän leireille osallistui joukko teknologiaorientoituneita lapsia, jotka löysivät nopeasti yhteisen sävelen. Uusia asioita opittiin ja uusia ystävyyssuhteita solmittiin. Leirit olivat erittäin positiivinen kokemus myös Tekniikan museon ja Innokkaan tiimeille, erityisesti lapsilta leirien aikana saadun positiivisen palautteen takia:

”Paras leiri ikinä!”
”On ollut tosi kivaa!”
”Mun tulee sua ikävä!”
”Yksi parhaita asioita elämässäni!”

Leiriviikko aloitettiin luonnollisestikin leirikavereihin tutustumisella. Hieman poikkeuksellisesti professori Utopian leireillä ei kuitenkaan leikitty perinteisiä tutustumisleikkejä, vaan istuuduttiin ryhmässä Tekniikan tarinamatolle. Matolla lapset pääsivät tutustumaan toisiinsa itse valitsemiensa esineiden ja niihin liittyvien tarinoiden kautta. Esineistä rakennettiin Tarinamatolle leirin oma näyttely.

Ulkoilun makuun päästiin etsimällä aarrekartan ja salakielisten viestien avulla museon kummituksen aarretta. Aarre löytyi museoidun vedensuodatinhallin peränurkasta – ja toisesta nurkasta kömpi esiin itse kummitus. Huhhui!

Seuraavana päivänä tutustuttiin tarkemmin Kuninkaankartanonsaaren maastoon, museoidun Vedensuodatushallin toimintaan ja Voimalamuseon rakenteisiin. Tablettien kanssa retkeiltiin ympäristössä kuvaamassa erilaisia rakenteita.

Rakenteita mietittiin myös käytännön tasolla Vaahtokarkkihaasteen merkeissä: 20 spagetista rakennettiin mahdollisimman korkeita, vaahtokarkkihuippuisia torneja. Varsin korkeita rakennelmia saatiinkin aikaisiksi!

Sähköön tutustuttiin rakentamalla pienoismoottoreista, kennomuovista ja paperiliittimistä pörriäisiä, joille sitten keksittiin ja kuvattiin museoympäristöön sijoittuvat elämäntarinat. 

Viimeisinä leiripäivinä leiri huipentui Legorobotiikan opetteluun professori Utopian ohjauksessa ja opittujen asioiden esittelyyn vanhemmille leirin päätösjuhlassa.

Viime kesänä  rullasi mainiosti ja palaute oli todella kiittävää. Paitsi osallistujat, myös me järjestäjät opimme paljon matkan varrella.  Tänä kesänä pystymme siis varmasti vielä viime kesäistä parempaan..! 😉

Marianna

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s