Etätyössä Espanjassa

Iltapäivän työpisteeni Espanjan auringossa.
Iltapäivän työpisteeni Espanjan auringossa.

Kellon kohta kolme, Espanjan aikaa, ja aurinko lämmittää ihanasti tässä puoliksi terassilla istuessa. Ovet ovat auki, maisemassa näkyy palmuja ja jos vähän ryhdikkäämmin istuu, uima-allas. Mutta espanjalaisesta siesta-ajasta huolimatta tässä tehdään suomalaisen kellon mukaan töitä.

Etäunelmia – Yhteys yli ajan ja paikan on uusi sähköisen viestinnän teemoja käsittelevä näyttelymme, jota paraikaa työstämme.  Usein tekniikan historiaa esitetään erilaisten laitteiden syntynä ja toinen toistaan seuraavina sukupolvina. Keskeisin ihminen tässä historiankirjoituksessa on laiteen keksijä. Me emme kerro sitä tarinaa.

Me kerromme menneisyyden unelmista, yhteydenpidosta kaukaisiin ystäviin tai järjestelmistä, joiden kautta kuka tahansa pääsee tiedon äärelle omassa kodissaan. Kerromme ihmisistä, jotka ryhtyivät tekemään tekniikkaa, rakentamaan laitteita, tietojärjestelmiä ja piilossa olevaa viestintäinfrastruktuuria. Mutta kerromme myös siitä miten ihmiset ovat löytäneet kaikenlaisille keksinnöille käyttöä arjessa. Ja vähän niistäkin mille ei ole.

DSC_0226
Aamulla työpäivä alkaa sisältä, sillä talvi se on täällä Espanjassakin ja terassilla ei vielä tarkene.

On jotenkin ihastuttavan sopivaa, että työskentelen tämän seuraavan kuukauden täältä Espanjasta käsin.  Vaikka välillämme on tuhansia kilometrejä, olemme tänäänkin yhdessä tehneet tätä näyttelyä.  Vielä emme ole skypettäneet, mutta olemme kirjoittaneet sähköposteja, jakaneet ja kommentoineet pilvessä olevia tiedostoja, pikaviestitelleet pienistä nopeista asioista. Elän etäunelmaa, voisi kai sanoa. Ainakin tuo silmien edessä avautuva maisema tuntuu aika unelmalta ja auringon lämpö ihanalta.

Terassin muodollisempi työpiste.
Terassin muodollisempi työpiste.

Olen syntynyt vuonna 1973 ja jo silloin monella ihmisillä oli jonkinlainen käsitys tästä ajasta mitä minä juuri nyt elän. Minulle tämä etäunelman aika kuitenkin on, jos nyt ei epätodellista tai uskomatonta, jollain lailla kuitenkin epätodellista ja uskomatonta. Töitä tässä tehdään, palmujen katveessa. -Riina

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s