Jouluperinteitä hiukan epäperinteisesti

Tekniikan museolle on muodostunut oma joulukuusitraditio. Paljas, koristelematon kuusi asetetaan paraatipaikalle näyttelytilaan lipunmyynnin oheen. Tänäkin vuonna kuusi saatiin museolle juuri sopivasti joulukuun alkuun.

DSC_0968
Kuusi 2015.

Voi kysyä kuinka monta museotyöntekijää tarvitaan kuusen pystyttämiseen. Parhaimmillaan meitä oli näet kolme hikoilemassa sen kimpussa. Ei se ehkä ihan luotisuorassa ole vieläkään– vatupassia kun emme sentään pystytyksessä käyttäneet – mutta oikein komealta kattoon asti ulottuva puu näyttää.

Kierrätysromusta tehtyä, metallista kestokuustakin olemme joskus harkinneet, mutta toistaiseksi sentään ihan oikea tuoksuva kuusi on vienyt voiton. Sitä ei suinkaan koristella valmiiksi tylsillä kaupasta ostetuilla koristeilla, vaan sen juhla-asuun pukeminen on yhteinen prosessi asiakkaiden kanssa.

Työpajoissamme askarrellaan muulloinkin yhtä jos toista moninaisista kierrätysmateriaaleista. On vipueläintyöpajaa, steampunk-henkistä asustepajaa jne. Niinpä myös kuusen koristeita askarrellaan totuttuun ja tyypilliseen jouluilmeeseen ja sen perinteisiin verraten melko villeistä (kierrätyskeskuksesta lahjoituksena saaduista) aineksista.

DSC_0986
Koriste voi syntyä vaikkapa vanhasta vyönsoljesta.

Jo monen vuoden ajan yksi koristelun hittejä on ollut vanhojen ja kuunteluun kelpaamattomien cd-levyjen käyttö. Niihin liimaillaan nauhoja, nappeja ja vipstaakkeleita. Tekniikan museossa kun ollaan, ovat myös mm. vanhat johdon pätkät, ruuvit ja mutterit sekä käytöstä poistettujen tietokoneiden näppäimet oikein hyvin tyyliin sopivaa askartelumateriaalia.

sateenkaari-cd
CD-levykoriste parin vuoden takaa.

Nyt joulukuun neljäntenä päivänä kuusi on vielä melko tyhjä ja alaston, joten lämpimästi tervetuloa askartelemaan ja haistelemaan kuusen tuoksua. Askartelupaja toimii non-stoppina museon aukioloaikojen puitteissa. Kuvia hienoimmista koristeista on luvassa ainakin Facebookin puolella vielä lähempänä joulua.

Museoon on toistaiseksi ilmainen sisäänpääsy, joten innokkaimmat voivat poiketa museolle askartelemaan vaikka monta kertaa, piipahtaa samalla näyttelyissä ja ostaa vaikka joululahjatkin samalla. Museokaupassamme nimittäin on nyt saatavilla upeaa Color your Helsinki –värityskirjaa, joka sopii lahjaksi monen ikäisille. Myös merelliseen miljööseemme sopivia pehmohaukia on myytävänä. Erinomainen lahjaidea on myös Museokortti, jonka voi ostaa lahjaksi vaikka itselleen tai sitten jollekin ystävälle tai rakkaalle koko ensi vuoden iloksi.

Mukavaa joulunodotusta kaikille! Tonttuja on jo liikkeellä.

Maija

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.