Tekniikan alan museopäivä 9.12.2015

Tekniikan museo  järjestää vuotuisen Tekniikan alan museopäivän
keskiviikkona 9.12.2015. Päivän teemana on tänä vuonna ”DOKUMENTOINTIA JA NYKYDOKUMENTOINTIA”.

 

Dokumentointi ja nykydokumentointi ovat keskeisiä museoalan työtapoja – mutta mitä tai millaista on tekniikan alan dokumentointi ja nykydokumentointityö?

Päivän aikana kuullaan toteutuneista ja käynnissä olevista hankkeista ja saadaan tietoa eri tavoista toteuttaa nykyajan dokumentointia. Iltapäivällä on luvassa teemaan liittyvää toimintaa ja keskustelua.

TA-museopäivä2012
Yleisöä Tekniikan alan museopäivässä 2012.

Tekniikan alan museopäivä on suunnattu tekniikan alan museoille ja alan kokoelmia hallinnoiville erikoismuseoille, maakuntamuseoille sekä muille museoalan toimijoille.

Museopäivä on osa Tekniikan museon valtakunnallista erikoismuseotyötä, jonka juuret ulottuvat 1980-luvulle. Päivää vietetään vuosittain vaihtuvalla teemalla. Viime vuosien teemoja ovat olleet mm. kokoelmien helmet, kokoelmapoistojen eettiset käytänteet,  museoiden asiakkaat ja yhteistyökumppanit sekä museoiden kokoelmayhteistyö.

Tekniikan alan museopäiville ilmoittaudutaan sähköpostitse Tekniikan museon kokoelmapäällikkö Kirsi Ojalalle: kirsi.ojala(at)tekniikanmuseo.fi

Sitovat ilmoittautumiset 2.12. mennessä. Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä myös ruoka-aineallergiat ja erityisruokavaliot!

TA-museopäivä2012_2
Aamukahvittelijoita vuoden 2012 museopäivässä.

 

Tekniikan alan museopäivän ohjelma:

9.30  Ilmoittautuminen ja aamukahvi

10.00  Tervetuloa Tekniikan alan museopäivään! Museonjohtaja Marjo Mikkola

10.10  Materiaalisia kohtaamisia. Esine ja tekniikka nykydokumentoinnissa. Tutkija Anne Ala-Pöllänen, Helsingin yliopisto.

11.00   Suomen Ilmailumuseon Malmi ilmailee -hanke tapausesimerkkinä lentoasemaympäristön nykydokumentoinnista. Kokoelma-amanuenssi Tapio Juutinen, Suomen Ilmailumuseo.

11.30 Pukutehtaan arki – osallistavaa nykydokumentointia Keski-Suomen museossa. Intendentti Virpi Mäkinen, Keski-Suomen museo.

12.00–13.30 Omakustanteinen lounas ravintola Koskenrannassa

13.30 Kyllä, ei vai ehkä? Aktivoiva yleisökeskustelu dokumentoinnin teemoista. Juontajana ja provokaattorina museonjohtaja Marjo Mikkola.

15.00 Kahvi

15.30 Loppukeskustelu

16.00  Päivä päättyy

Tekniikan alan museopäivän aamupäivän esitelmät pidetään Tekniikan museon punatiilihallin auditoriossa. Iltapäiväksi siirrymme pyöreään näyttelyhalliin.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s