Museo digiajassa!

Saimme muutama viikko sitten palvelupuolellemme uusia yleisötyön välineitä. Posti toi tullessaan upouudet android-tabletit, jotka saavat korvata jo viisi vuotta uskollisesti palvelleet iPadit.

FullSizeRender
Uusien tablettien asennus menossa!

Nyt on laitteiden kanssa tehty lähempää tuttavuutta ja ainakin allekirjoittanut on hyvin innoissaan! Tehoa riittää erilaisten sovellusten ja sisältöjen pyörittämiseen ja palveluita voidaan kehittää entisestään.

Mobiililaitteet ovat viime aikona herättäneet keskustelua passivoivasta vaikutuksestaan, mutta meillä on huomattu, että tämä ei aina välttämättä päde. Kun käyttäjä-laitesuhde on kohdallaan – mielellään kolme tai neljä käyttäjää yhtä laitetta kohden –  meno on kaikkea muuta kuin epäsosiaalista ja passiivista.

Tekemällä oppii
Yhdessä tekemällä!

Meillä on myös todettu, että laite ei yksin riitä. Sisältö on se, mikä ratkaisee. Hyvin mietitty ja suunniteltu sisältö on kaiken lähtökohta. Jos sisältö ei palvele omaa asiaansa, on upouusi työväline hidaste tai pahimmillaan este niin elämykselle kuin oppimiselle. Kun sisältö ja käyttäjien suhde ovat kohdallaan, medialaite on mukana sosiaalisessa vierailutilanteessa, mutta ei sen keskiössä. Se on toimiva työväline, joka jopa unohtuu, kun sisältö vie mennessään.

2013-05-14 09.00.09
Sopivaa sisältöä?

Kävin tässä viime lokakuun lopulla kuuntelemassa professori Susan Danbyn (Queensland University of Technology) luennon Digital technologies: Collaborative spaces for children’s talk and play, ja ilahduin, sillä hän oli tehnyt samoja huomioita omassa tutkimuksessaan. Jotta oppiminen on tehokkaampaa tablet-laitteilla, mukaan tarvitaan inhimillinen tekijä, joka syventää oppimistilannetta entisestään. Tilanne on mielenkiintoisempi ja antoisampi, kun sosiaalinen kanssakäyminen auttaa prosessoimaan ja analysoimaan  tietoa sekä tuottamaan sitä – jokaisen yksilön omista lähtökohdista käsin.  

2013-05-14 10.59.03
Yksinkertaisten koneiden mekaniikan hahmottamista, analysointia sekä oman tiedon tuottamista!

Medialaitteita sovelletaan arjessa jatkuvasti eri tarkoituksiin ja ne ovat jo osa kulttuuriamme. Myös museoissa ne mahdollistavat henkilökohtaisemman ja syvällisemmän elämyksen ja niiden käyttö yleistyy jatkuvasti. Medialaitteet ja tabletit ovat tulleet jäädäkseen – myös museoihin!
Outi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s