Voimala aukeaa taas huhtikuussa!

Voimalamuseon kesästä on suorittettu vuotuiskalkulointeja ja päädytty siihen, että tämänvuotinen kesäkausi oli kaikkien mittareiden mukaan varsin onnistunut. Helenin kanssa onkin tänään sovittu, että historiallisesti arvokkaan teollisuusperintömiljöön ovet avautuvat jälleen yleisölle IceBREAKIN myötä huhtikuussa 2016. Huraa!

voimala_kukka
Kesäinen höyryvoimala.

Kesän 2015 aikana Voimalamuseossa vieraili yhteensä 14 300 vierasta. Opastetuille kierroksille näistä osallistui noin 1250 henkeä, työpajatoimintaan parisataa, ja erilaisten tapahtumapäivien innoittamina paikalle saapui 1765 kävijää. Lisäksi poikkitaiteellinen Koneellinen-Maskinell -taidenäyttely houkutteli Voimalan puolelle elo-syyskuussa lähes 3000 henkeä.

11942313_10153138948258811_1197389098543783361_o
Koneellista-Maskinell -näyttelyssä seikkaili mm. Pekka ja Teija Iso-Rättyän robotteja.
20150512_101453
Voimalassa kesäkuussa järjestetty sähköä ja robotteja -paja oli kesän suosituin työpaja.

Huhtikuinen IceBREAK -tapahtuma avasi perinteisesti Voimalamuseon avoinnapitokauden, ja huhti-lokakuun aikana Voimalassa järjestetiin monia muitakin yleisötapahtumia. Huhtikuussa Helsingin kaupunki organisoi Kuninkaankartanonsaarella Rantatalkoot, jonka osallistujilla oli mahdollisuus poiketa voimalaan ja Vettä ja elämää – opastukselle; Helsinkipäivänä järjestettiin sähkötyöpaja ja opastuskierros; Koskipäivänä Voimalan pihalla pääsi tutustumaan ämmänlänkiin, pelaamaan onkihippaa ja rakentamaan vesijohtoverkostoa ja Euroopan teollisuusperintöpäivän ohjelmaan kuuluivat opastus ja Höyryvoimalamiljöön innoittama Steampunk-työpaja.

SAM_0239
Vesijohtoverkosto-demon testausta Voimalan pihamaalla.

Ensi kesän ohjelmassa on ainakin lisää työpajoja, kun tämän kesän sähkö- ja tussirobottiteemaa syvennetään, ja Voimalassa päästään aidon sähköntuotannon äärellä askartelemaan sähköpörriäisiä. Myös miljöön ja taiteen yhdistävää näyttelytoimintaa pyritään tulevana kesänä edelleen kehittämään.

Tervetuloa Voimalaan jälleen ensi kesänä!

Outi & Marianna

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s